»Vsi smo malo videli, da bog tudi prek socialnih omrežij deluje« - Črnič, Aleš (Poligrafi, 2024)
Prispevek predstavlja analizo intervjujev s predstavniki treh raznovrstnih slo-venskih religijskih skupnosti, večinske Rimskokatoliške cerkve, ustaljene manjšin-ske Islamske skupnosti ter mlajše in manjše Skupnosti za zavest Krišne. Raziskava si prizadeva spoznati in čim bolje razumeti, kako so se skupnosti prilagodile zah-tevnim izzivom epidemije koronavirusa covid-19, predvsem pa koliko in kako so si pri tem pomagale z digitalnimi tehnologijami ter kakšne začasne in dolgotrajnejše vplive je to imelo na religijsko življenje. Ugotavljamo, da je prisilna domestifika-cija religijskega življenja močno intenzivirala rabo digitalnih tehnologij, vendar so med proučevanimi skupnostmi pomembne razlike. V splošnem se digitalne teh-nologije niso izkazale kot nadomestek religijskih dejavnosti v živo, temveč večino-ma kot zasilno orodje v izjemnih razmerah. Po koncu epidemije ostaja hibridna raba predvsem tistih digitalnih orodij, ki so komplementarna dejavnostim v živo
Keywords: Covid-19; digitalizacija; družbena omrežja; Družbena omrežja (internet); religija; religijska avtoriteta; Verske skupnosti, sekte ipd.