On the classification of the bee genus Manuelia (Hymenoptera: Apidae) - Engel, Michael S. (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2012)
Razvrščanje enorodovnega in reliktnega plemena Manueliini poddružine Xylocopinae je predstavljeno na kratko. Prepoznana sta dva podrodova rodu Manuelia Vachal - Manuelia s.str., ki ga tvori vrsta Manuelia gayi (Spinola), in Uliamane subgen. n., ki vsebuje vrsti M. postica (Spinola) kot tipsko vrsto in M. gayatina (Spinola). Pripravljeni so opisi podrodov skupaj s ključem za ti skupini in podrobnimi slikami vrste M. postica.
Keywords: Anthophila; Apoidea; Argentina; Chile; čebele; Čile; Manuelia; taksonomija; taxonomy; Xylocopinae