Upoštevanje etičnih načel kodeksa zdravstvene nege v Splošni bolnišnici Izola - Medoš, Tanja (Obzornik zdravstvene nege, 2004)
Prispevek prikazuje rezultate raziskave, ki je bila opravljena v Splošni bolnišnici Izola. Rezultati opisujejo dejansko stanje upoštevanja etičnih načel kodeksa zdravstvene nege. Posamezna načela etike so sorodna bolnikovim pravicam in povezana z zadovoljstvom glede dela medicinskih sester bolnikov/varovancev v bolnišnicah.
Keywords: ankete; Bolnik, zadovoljstvo; bolnišnice; ethics; Ethics, Nursing; etika; Etika zdravstvene nege; medicinska etika; Medicinska sestra-bolnik, odnosi; Negovalne službe bolnišnične; Nurse-Patient Relations; Nursing Service, Hospital; Patient Satisfaction; Questionnaires; zdravstvena nega