Enumerating regular graph coverings whose covering transformation groups are Zsub2-extensions of a cyclic group - Liu, Jian-Bing (Ars mathematica contemporanea, 2018)
Več tipov izomorfnostnih razredov krovnih grafov je bilo popisanih od mnogih avtorjev. Leta 1988 je Hofmeister popisal dvojne krove grafa, in to delo je bilo razširjeno na n-kratne krove grafa s strani drugega in tretjega avtorja. Za regularne krove grafa so bili njihovi izomorfnostni razredi popisani, ko je krovna transformacijska grupa končna abelska ali diedrska grupa. V tem članku popišemo izomorfnostne razrede krovnih grafov, ko je krovna transformacijska grupa ?$\mathbb{Z}_2$?-razširitev ciklične grupe, kar vključuje posplošene kvaterninonske in pol-diedrske grupe.
Keywords: grafi; prirejene napetosti; razširitve grup; regularni krovi