Vzhodnoslovanizacija hrvaških glagolskih liturgičnih knjig v 17. in 18. stoletju - Babič, Vanda (Jezik in slovstvo, 1997)
V članku skuša avtorica osvetliti obdobje vzhodnoslovanizacije hrvaških glagolskih liturgičnih knjig v 17. in 18. stoletju in razmejiti najznačilnejše pravopisne in jezikovne prvine hrvaške in vzhodnoslovanske redakcije cerkvene slovanščine v vzhodnoslovaniziranih misalih in brevirjih tega obdobja.
Keywords: stara cerkvena slovanščina; vzhodnoslovanizacija; hrvaščina; Croatian; glagolica; Glagolitic alphabet; liturgične knjige; misali; brevirji; 17./18. st.