Univerzalni programator za programiranje bipolarnih PROM-ov in PLA-jev - Štravs, F. (Informatica (Ljubljana), 1980)
Programiranje bipolarnih vezij je sorazmerno zahtevno, ker so predpisani programski impulzi dokaj različnih oblik. Postopki programiranja se ne dajo poenotiti, ker uporablja vsak proizvajalec nekoliko drugačno tehnologijo. Zato mora biti programator sposoben generirati več različnih vrst impulzov, ki se naj v odvisnosti od zahtev ustrezno oblikujejo. V članku je dana izvedba univerzalnega in modularno zgrajenega programatorja s programskim generiranjem impulzov. Za različne vrste vezij je potrebno pognati posamezne programske module, ki se izvajajo z mikroračunalnikom družine 6800. Kot zgled dodajamo programiranje PROM-a 74 S 288 tako, da izvaja funkcijo naslovnega krmilnika IDM 29811.
Keywords: bipolarna vezja; programiranje; univerzalni programator