Baselski problem - Simonič, Aleksander (Obzornik za matematiko in fiziko, 2011)
Obravnavamo Eulerjev pristop k reševanju baselskega problema. Podrobneje je predstavljena njegova prva rešitev, v nadaljevanju članka pa sledi opis kasnejšega dopolnjevanja dokaza.
Keywords: analiza; konvergenca; Leonhard Euler; neskončne vrste