Problem časa v sodobni slovenski poeziji - Bilban, Tina (Primerjalna književnost, 2008)
Članek razpira problem časa v sodobni slovenski poeziji s specifičnega horizonta literarno-teoretskega pristopa in sodobnih tematizacij časa z drugih področij, predvsem fizike in filozofije. Pri tem izhaja iz analiz pesniških zbirk Škarje Gregorja Strniše, Kepa pepela Daneta Zajca in Hipodrom Miklavža Komelja.
Keywords: Strniša, Gregor, 1930-1987; Zajc, Dane, 1929-2005; Komelj, Miklavž, 1973-; slovenska poezija; čas