Funkcije in pomen intertekstualnih navezav v poeziji Uroša Zupana - Barbič, Nina (Primerjalna književnost, 2011)
V članku je narejen pregled pesniških zbirk Uroša Zupana s poudarkom na raziskovanju intertekstualnih navezav in opredelitve funkcij uporabljenih postopkov, s pomočjo katerih je mogoče očrtati enega izmed vidikov Zupanove poetike in se dotakniti nekaterih ključnih mest v njegovi pesniški drži.
Keywords: Zupan, Uroš, 1963-; Slovene literature; slovenska književnost; slovenska poezija; 20.st.; medbesedilnost