Vloga spomina in zapisovanja pri konferenčnem tolmačenju - Maček, Amalija (Ars et humanitas, 2018)
Prispevek želi na primeru različnih tehnik konferenčnega tolmačenja ponazoriti, kako neizmerno zmogljiv spominski aparat so človekovi možgani in kako se spomin prek pisave in mišičnega spomina vpisuje v celotno človekovo telo. Celostnega in čutnega izkustva spominskih sledi v našem telesu ter v stiku s skrivnostno materijo papirja ne more nadomestiti še tako zmogljiv pomnilnik sodobne tehnologije.
Keywords: consecutive interpreting; handwriting; konsekutivno tolmačenje; rokopis; simultaneous interpreting; simultano tolmačenje; technology supported consecutive (TAC); tehnološko podprto konsekutivno tolmačenje