An algorithm for constructing all supercharacter theories of a finite group - Ashrafi, Ali Reza (Ars mathematica contemporanea, 2020)
Leta 2008 sta Diaconis in Isaacs vpeljala pojem nadkarakterske teorije končne grupe, v kateri so nadkarakterji zamenjani z ireducibilnimi karakterji, nadrazredi pa z odseki. V članku predstavimo algoritem za konstruiranje nadkarakterskih teorij končne grupe, s pomočjo katerega izračunamo vse nadkarakterske teorije grup, ki vsebujejo največ 14 odsekov.
Keywords: conjugacy class; ireducibilni karakter; irreducible character; nadkarakterska teorija; nadrazred; odsek; supercharacter theory; superclass