Pletarstvo - obrt ali umetnost? - Ivanuša, Monika (Zgodovinski zapisi, 2009)
Sva Monika Ivanuša in Tjaša Malec, učenki 7. razreda na OŠ Ormož. V svojem prispevku sva skušali pokazati ali vsaj raziskati, kam spada področje dela pletarjev kot rokodelcev. Pri delu sta nama pomagala profesorja OŠ Ormož, ga. Danica Rižnar in g. Roman Bobnarič, ki sta bila tudi najina mentorja.
Keywords: 19./20.st.; Domača obrt; domače obrti; Ormož; pletarji; Pletarstvo