Kompoziti na osnovi aluminija v avtomobilski industriji - Kevorkijan, Varužan (Kovine zlitine tehnologije, 1999)
V delu opisujemo livarske postopke izdelave avtomobilskih komponent iz kompozitov na osnovi aluminija diskontinuirano ojačanih s keramičnimi delci (DOKAI) ter postopke njihovega iztiskanja, strojne obdelave in varjenja. Opisani so tudi nekateri načini njihove razgradnje in recikliranja.
Keywords: kompoziti; aluminij; aluminum; livarski postopki; iztiskavanje; varjenje; razgradnja; recikliranje