Čezmejno opravljanje storitev agencij za začasno zaposlovanje v okviru EU - Pustovrh Pirnat, Tanja (Delavci in delodajalci, 2012)
V prispevku je prikazan položaj delavcev in delodajalcev v primeru, ko se delo delavca zagotavlja čezmejno. V ta okviru sodijo delodajalci, ki opravljajo storitve v drugi državi, kot imajo sedež, in delodajalci, ki opravljajo dejavnost zagotavljanja dela delavcev uporabniku (agencije za začasno zaposlovanje) v drugo državo. V okviru EU položaj napotenih delavcev ureja Direktiva 96/71/ES, ki je inkorporirana v slovensko zakonodajo s tega področja.
Keywords: agencije; Evropska unija; trg dela; začasno delo; zaposlovanje