Ženske v pravu: "Vrata se bodo najhitreje odprla tistim, ki si jih bodo drznile odpreti same" - Mele, Kaja (Pravnik, 2025)
V organizaciji Evropskega združenja žensk pravnic Slovenija (EWLA) in Društva študentov prava Panda je 6. februarja 2025 v Centru Rog potekal dogodek Karierni izzivi mladih pravnic, ki je pritegnil več kot 50 udeleženk. Dogodek je otvorila prof. dr. Verica Trstenjak, ki je poudarila pomen mentorskega povezovanja, komunikacijskih veščin ter medsebojne podpore med pravnicami. Osrednja gostja prof. dr. Vasilka Sancin je predstavila svojo karierno pot ter poudarila pomen samozavesti in vztrajnosti pri doseganju ciljev. Opozorila je, da se mlade pravnice pogosto omejujejo z dvomi o lastni usposobljenosti, ter poudarila, da neuspeh ni konec poti, temveč priložnost za spremembo smeri. Pomemben del dogodka je bilo tudi predavanje prof. dr. Bogdane Herman o komunikacijskih veščinah, v katerem je poudarila izzive, kot sta trema, ter po- men natančne in samozavestne komunikacije. Opozorila je na slabšanje ravni javne razprave in poudarila vlogo pravnikov pri izboljšanju komunikacijske kulture. Dogodek se je sklenil z napovedjo vzpostavitve mentorske mreže za mlade pravnice, v kateri bodo sodelovale ugledne pravnice in strokovnjakinje z različnih področij.