Solid waste management and its problem in Asmara city of Eritrea - Hoda, Md. Minhajul (Revija za geografijo, 2025)
Urbanizacija, višji dohodki in spremembe življenjskega sloga so glavni dejavniki nastajanja trdnih komunalnih odpadkov v državah v razvoju. Asmara v Eritreji se sooča z velikimi izzivi glede ravnanja z odpadki, zlasti zaradi velikega, neurejenega odprtega odlagališča v Betghiorghishu, s čimer ogroža lokalno biotsko raznovrstnost. Študija, ki je obravnavala vrste in količine odpadkov na podlagi podatkov iz vprašalnikov, je pokazala pozitivno povezavo med urbanizacijo in nastajanjem odpadkov. Študija je pokazala, da obstaja pozitivna povezava med urbanizacijo in nastajanjem odpadkov. Poleg tega imajo različni gospodarski sloji različno količino in naravo odpadkov. Obstajajo poročila o vse večji količini biološko nerazgradljivih odpadkov med ljudmi/regijami z višjimi dohodki. Za ravnanje s komunalnimi odpadki je potrebno celostno trajnostno načrtovanje.
Keywords: developing countries; države v razvoju; dumping site; mestni odpadki; municipal garbage; odlagališča; Odlagališča odpadkov; Odpadki; solid waste; upravljanje odpadkov; waste management