Medicinske sestre v skrbi za družine - Škerbinek, Ana (Obzornik zdravstvene nege, 2002)
Prispevek obravnava družino skozi njena življenjska obdobja. Če želijo družinski člani, da jim družina omogoča varnost, osebno rast in zorenje, se morajo tem obdobjem in drug drugemu stalno prilagajati. Za medicinske sestre in zdravstvene tehnike je pomembno, da se tega zavedajo. Pri vsakodnevnem deluvstopajo v družine bolnikov in varovancev. Pomembno je, da se zavedajo svojega lastnega družinskega življenja, ker le na ta način lahko kakovostno izvajajo zdravstveno nego.
Keywords: Družina; Družina, zdravje; Family; Family Health; medicinske sestre; Nursing Care; Zdravstvena nega