Classification of virtual string links up to cobordism - Gaudreau, Robin (Ars mathematica contemporanea, 2020)
Kobordizem virtualnih strunskih sestavov na n pramenih je kombinatorična posplošitev strunskega kobordizma. Obstaja povratno enolična preslikava med virtualnimi strunskimi sestavi na n pramenih do kobordizma natančno ter elementi direktnega produkta $n(n-1)$ kopij množice celih števil. V članku dokažemo tudi, da so virtualni strunski sestavi do nespete ekvivalence natančno klasificirani s temi grupami. Nazadnje definiramo še ustrezno teorijo spetih strunskih kobordizmov in pokažemo, da je le-ta trivialna za enokomponentne strunske sestave.
Keywords: cobordism; concordance; kobordizem; konkordanca; speti vozli; string links; strunski sestavi; virtual links; virtualni sestavi; welded knots