Informacija - cena, vrednost in dostopnost - Kanič, Ivan (Knjižnica, 1992)
Prispevek oblikuje na načelih bibliotekarstva novo definicijo knjižnice kot informacijskega središča in poudarja pomen informacije kot surovine znanja. Obravnava probleme evidentiranja informacijskih storitev in vrednotenja kvalitete informacij, razmerje med ceno in vrednostjo informacije ter vprašanja plačevanja in dostopnosti informacij. V zaključku ugotovi, da je primerna informacijska infrastruktura cilj napredne informacijske politike
Keywords: knjižnice; informacije; informacijski centri; trženje