Lokacije in tipi spremljajočih objektov ob avtocestah v Republiki Sloveniji - Jagodič, Boris (Urbani izziv, 1994)
Prispevek je povzetek nekaterih poglavij raziskave Lokacije in tipi spremljajočih objektov na avtocestah v Republiki Sloveniji. Posebej je izpostavljeno število spremljajočih objektov, normativi za gradnjo in tipi spremljajočih objektov. Prikazane so tudi možne programske vsebine posameznih spremljajočih objektov. Poudarjena je potreba po modifikaciji kriterijev, ki veljajo za razporeditev spremljajočih objektov ob avtocestah, med ostalim zaradi majhnih dimenzij prostora, razgibanosti terena ter policentričnega sistema poselitve.
Keywords: avtoceste; environmental protection; krajinska arhitektura; prostorsko planiranje; prostorsko urejanje; Slovenia; Slovenija; spatial planning; varstvo okolja