Settlement of the early linear ceramics culture at Brunn am Gebirge, Wolfholz site - Stadler, Peter (Documenta Praehistorica, 2005)
V letih 1989 do 2005 so v Brunn Wolfholyu, juno od Dunaja, potekala Izkopavanja na zgodnjeneolitskih najdiščih I do V. Do sedaj so na najdiščih odkrili okoli 75 hiš s standardnimi merami 20x7 m. Celotno najdišče meri od severa proti jugu 850 m in od vzhoda proti zahodu 500 m. Najstarejši del je najdišče IIa na jugu; tam so našli grobo okrašeno keramiko, ki verjetno sodi v kulturo Starčevo. Zgodnja LTK se pojavlja šele na najdišču III. Najmlajša faza poselitve je razvidna na severu, na najdišču I in očitno predstavlja prehod k fazi 'notenknopf' keramike.
Keywords: arheološke najdbe; neolitik; ceramic; keramika; Dunaj; Vienna