Merjenje lomnega količnika s fiberoptičnim odbojnostnim senzorjem - Suhadolnik, Alojz (Informacije MIDEM, 1992)
Razvili smo verzijo fiberoptičnega odbojnostnega senzorja za merjenje lomnih količnikov tekočin. Senzor omogoča merjenje lomnega količnika z natančnostjo 0.001. Prikazani so eksperimentalni rezultati merjenja lomnega količnika različnih raztopin NaCl v vodi.
Keywords: characteristic measurement; eksperimentalne raziskave; eksperimentalni rezultati; experimental research; experimental results; fibre optic sensors; lomni količnik; merjenje karakteristik; merjenje koncentracije raztopin; odbojnostni senzorji; optic fibres; optična vlakna; reflection sensors; reflective index; solution concentration measurements; vlakenskooptični senzorji