Analiza uporabnosti različnih metod za določanje vertikalnih mikropomikov objektov - Kovačič, Boštjan (Geodetski vestnik, 2001)
V prispevku so prikazani rezultati analize natančnosti različnih metod s katerimi smo izmerili vertikalne pomike na armirano betonski plošči PVP5. Meritve smo izvedli tako z geodetskimi kakor tudi z negeodetskimi metodami. Dobljene rezultate smo primerjali s teoretičnimi, izračunanimi po Eurocode 2.
Keywords: geodesy; geodetske metode; geodezija; meritve