Motivi, potrebe in ravnanje turistov v Rogaški Slatini - Horvat, Uroš (Geografski vestnik, 2000)
V članku so predstavljeni rezultati anketiranja turistov v Rogaški Slatini med letoma 1994 in 1997. Analizirani so: socio-demografska sestava turistov (spolna, starostna, ekonomska) ter sestava glede na izhodiščna območja (države in regije), poglavitni turistični motivi, ki privabljajo turiste v Rogaško Slatino, viri informacij, s pomočjo katerih so turisti izvedeli za zdravilišče, pogostost in dolžina bivanja v Rogaški Slatini, razporeditev gostov po namestitvenih objektih, terapevtske, športno-rekreacijske in druge turistične potrebe gostov, izletniška aktivnost turistov v Rogaški Slatini in okolici ter njihovo zadovoljstvo z zdravstveno in turistično ponudbo (Pripombe gostov na turistično ponudbo v Rogaški Slatini).
Keywords: tourism; turizem; turistična geografija; zdravilišča; Rogaška Slatina; Slovenia; Slovenija