Čebele znoske v Sloveniji (Hymenoptera: Apoidea: Megachilidae) - Gogala, Andrej (Scopolia, 2014)
Čebele znoske so pomembne in ogrožene opraševalke rastlin v naravi in v kmetijstvu. Seznam čebel znosk Slovenije obsega 128 vrst. Pripravljen je na podlagi podatkov iz zbirk Prirodoslovnega muzeja Slovenije, ki obsegajo 1200 primerkov 128 vrst, iz literature in opazovanj. Za vse vrste so podane karte razširjenosti.
Keywords: Apoidea; bees; čebele; čebele znoske; entomological species; Hymenoptera; kožokrilci; Megachilidae; Prirodoslovni muzej Slovenije; Slovenia; Slovenian Museum of Natural History; Slovenija; zoological collections; zoologija; zoology; zoološke zbirke; žuželke