Onesnaženost podtalnice na območju črpališč Ljubljanskega vodovoda - Rismal, Mitja (Gradbeni vestnik, 2018)
Članek predstavlja vire onesnaženosti podtalnice, ki jo uporablja ljubljanski vodovod, ter povzema dosedanje predloge za njeno zaščito. Predlaga zaščito ogroženih črpališč ljubljanskega vodovoda v Klečah in Hrastju z umetnim bogatenjem podtalnice na podlagi izkušenj na črpališču Vrbanski plato mariborskega vodovoda in dveh drugih vodovodih v severovzhodni Sloveniji ter na črpališču Hardhof vodovoda v Zürichu.
Keywords: active groundwater protection; aktivna zaščita podtalnice; ljubljanski vodovod; water supply system of Ljubljana