Advancing cadastral mapping with UAVs and automated boundary delineation - Fetai, Bujar (Informatica (Ljubljana), 2024)
Doktorska disertacija preučuje izboljšanje katastrskih načrtov z uporabo UAV fotogrametrije. To je razširjeni povzetek disertacije, katere cilj je bil raziskati neskladja med katastrskimi in dejanskimi mejami ter razviti pristop za posodobitev obstoječih katastrskih načrtov na podlagi podatkov iz UAV fotogrametrije.
Keywords: boundary; cadastre; deep learning; detection; dron; globoko učenje; kataster; land; meja; UAV; zaznavanje; zemljišče