Osnovne agrarnogeografske poteze Nepala - Kladnik, Drago (Geografski obzornik, 1990)
Nepal je dežela mnogih kontrastov, pogojenih z različnimi naravnogeografkimi razmirami, tako v smeri sever-jug, kjer dajejo osnovni pečat različnosti v reliefni energiji, kot v smeri vzhod-zahod, kjer se odražajo predvsem razlike v namočenosti. Na poti ekskurzije Ljubljanskega geografskega društva marca 1990 smo namenili pozornost tudi proučevanju agrarnogeografske ptoblematike.
Keywords: agrarna geografija; družbena geografija; Nepal