Oblikoslovno-skladenjske posebnosti rezijanščine - Benacchio, Rosanna (Slavistična revija, 1998)
V prispevku se obravnavajo nekatere oblikoskladenjske posebnosti posebnosti rezijanskega narečja (med drugim izražanje določnosti-nedoločnosti, nekatere posebnosti naslonskih oblik zaimkov, modalni pomen imperfekta) in opozarja na paralele v drugih slovanskih jezikih ter furlanščini in italijanščini.
Keywords: oblikoslovje; rezijanščina; skladnja; slovenska narečja; slovenščina