Doživljanje prezgodnjega poroda - Božnar, Romana (Obzornik zdravstvene nege, 2012)
Prezgodnji porod je vsak porod, ki se zgodi pred 37. tednom nosečnosti. Z vidika staršev nedonošenčka je še posebej trpek in neprijeten. Prispevek govori o osebni izkušnji avtorice, ki je prezgodaj rodila. Namen prispevka je približati izkušnjo zaposlenim v zdravstvu, da bi se pri svojem delu s starši prezgodaj rojenih otrok lažje poistovetili in bi jih bolje razumeli.
Keywords: doživljanje staršev; nedonošenček; parent experiences; premature birth; premature infants; prezgodnji porod