A hyperlink network analysis of citizen blogs in South Korean politics - Park, Han Woo (Javnost (Ljubljana), 2008)
Državljanska participacija bo lahko postala tesneje povezana s političnimi okolji, saj postajajo komunikacijske tehnologije, kot sta internet in mobilna telefonija, vse bolj sestavni del vsakdanjega življenja. V Aziji imajo digitalni mediji že pomembno vlogo v politični areni, kot na primer participativni komunikacijski kanali v visoko tehnoloških državah, kot je Južna Koreja, pa tudi v manj razvitih državah kot so Filipini. Posebej narašča vloga blogov, ker je na njih mogoče hitro objavljati in vsebino posredovati drugim blogerjem. Blogi tako postajajo tako osebni kot kolaborativni medij. Članek obravnava drugi vidik na primeru korejskih politikov: proučuje državljanske bloge, ki jih politiki obiskujejo, in odnose med blogi. Raziskava med drugim kaže, da politiki raje obiskujejo tiste bloge,na katerih državljani eksplicitno izražajo svoja politična stališča.
Keywords: Južna Koreja; politiki; komuniciranje; communication; politične komunikacije; spletne strani; spletni dnevniki; blogi