Bose-Einsteinova kondenzacija svetlobe - Ljubotina, Marko (Matrika, 2014)
V članku predstavim pojav Bose-Einsteinove kondenzacije fotonov. Najprej opišem Bose-Einsteinov kondenzat, nato pa se osredotočim na njegov pojav v fotonskih sistemih. Za konec omenim še potencialno uporabo tega pojava.
Keywords: Bose-Einstein condensation; Bose-Einsteinova kondenzacija; fotoni; light; photons; statistical physics; statistična fizika; svetloba