Sistem ravnanja z odpadno električno in elektronsko opremo - Šehić, Emil (Delo in varnost, 2007)
Vlada RS je oktobra lani sprejela uredbo o ravnanju z odpadno električno in elektronsko opremo, ki je nadomestila pravilnik o ravnanju z odpadno električno in elektronsko opremo in uzakonila nedorečene ukrepe in pogoje. Z ravnanjem kot ga narekuje uredba v okviru skupne sheme Zeos proizvajalci in zavezanci prispevajo k manjšemu obremenjevanju okolja in ponovni rabi surovin.
Keywords: odpadni materiali; nevarni odpadki; ravnanje z odpadki; električna industrija; elektronska industrija