Redefinicije enot SI - Mohorič, Aleš (Obzornik za matematiko in fiziko, 2018)
Sistem merskih enot mora biti notranje skladen, omogočati mora merjenje vseh fizikalnih količin, definicije osnovnih enot morajo temeljiti na naravnih konstantah in velikosti osnovnih enot se ne smejo spremeniti. To so bila osnovna vodila redefinicij osnovnih enot SI, ki nastopajo v veljavo maja 2019.
Keywords: merjenje fizikalnih količin; redefinicija enot; sistem enot; stare definicije