On the role of technology in political communication research - Dylko, Ivan B. (Javnost (Ljubljana), 2013)
Članek ponuja pregled multidisciplinarnih raziskav z namenom razviti model vplivanja tehnologije na komunikacijske procese na različnih ravneh. Model, kivključuje psihološke in tehnološke dejavnike, predstavlja bolj uporaben okvir za razvoj teorije učinkov političnega komuniciranja kot okvirji, ki jih ponujata perspektivi socialnega konstruktivizma in tehnološkega determinizma. Članek zagovarja tudi večjo vključenost tehnologije v teorije političnega komuniciranja. Predstavljenih je več bodočih raziskovalnih usmeritev, ki razvijajo tako gledanje.
Keywords: communication; komuniciranje; politične komunikacije; technology; tehnologija; tehnološki razvoj