Slovensko iti za in podobno - Snoj, Marko (Slavistična revija, 2010)
Članek obravnava izvor in nastanek slovenskih zvez (starejše) iti ob, (zborno) iti za in (nižjepogovorno, narečno) iti se za. Ugotavlja, da sta znani že pri starejših piscih, kalka po nemški gehen um, tretja pa je nastala iz druge pod vplivom zveze iti se v pomenu "igrati se".
Keywords: analogije; besedne zveze; etimologija; etymology; kalki; Slovene; slovenščina