Vrednotenje knjižničnih zbirk in hibridna knjižnica - Pečko-Mlekuš, Helena (Knjižnica, 2000)
Knjižnica je posrednik med viri informacij in uporabniki. Pri izgradnji zbirk mora upoštevati nagel razvoj na področju informacijske tehnologije in spreminjajoče se potrebe in zahteve uporabnikov. Vrednotenje je eden temeljnih pogojev za kvaliteten razvoj zbirk. To je še posebej pomembno v sodobni knjižnici, ki ima v zbirki dokumente v tradicionalni obliki, hkrati pa uporabnikom zagotavlja dostop do elektronskih virov informacij. Prispevek opisuje tiste kazalce IFLA-e in standarda ISO 11620, ki so predvsem namenjeni merjenju knjižničnih zbirk, ter novejši projekt Equinox, ki prinaša kazalce za merjenje uspešnosti storitev knjižnice v omrežju.
Keywords: hibridna knjižnica; knjižnični fondi; evalvacija; kazalci