Public deliberation goes on-line? - Strandberg, Kim (Javnost (Ljubljana), 2008)
Članek obravnava potencial internetnih političnih razprav, da bi postale resnično posvetovalne. Prvi del obravnava pogostost razpravljanja na internetumed različnimi kategorijami državljanov. V drugem delu članke analizira kakovost razprav na štirih finskih spletnih mestih v dveh tednih pred finskimi parlamentarnimi volitvami marca 2007. Raziskava kaže, da razprave (vsaj za sedaj) niso resnično posvetovalne in da v njih sodelujejo lepolitično zelo aktivni državljani. Odprto ostaja vprašanje, ali (in kako) bodo razprave državljanov na spletu postale resnično posvetovalne.
Keywords: Finska; mölkky; election; volitve; politične komunikacije; communication; komuniciranje; javnost; elektronski mediji; internet