Prvi rezultati raziskav kamnine v treh lunanskih kamnitih gozdovih (Yunnan, Kitajska) - Knez, Martin (Acta carsologica, 1997)
Kamnina je v nekaterih predelih lunanskega področja izredno monotone sestave, ponekod pa v geoloških profilih zasledimo pestro menjavanje različnih tipov apnencev in dolomitov. To se odraža na selektivni koroziji in eroziji karbonatov in s tem na oblikovanosti in morfološkem izgledu posameznih kamnitih stebrov, večjih kamninskih blokov in reliefu pokrajine.
Keywords: erozija; geomorfologija; geomorphology; karbonatne kamnine; Kitajska; korozija; kras (geologija); Yunnan