Organic semiconductors as candidates for advanced optoelectronic devices - Bratina, Gvido (Informacije MIDEM, 2001)
Interes za organske polprevodnike se povečuje, saj gre za obetaven material, s pomočjo katerega bomo lahko izdelali nove optoelektronske elemente. Glavni čar teh materialov je njihova zmožnost integracije z upogljivimi materiali, kar bi omogočilo izvedbo izredno tankih upogljivih barvnih prikazovalnikov. V prispevku predstavimo osnovne električne lastnosti tipičnih predstavnikov organskih polprevodnikov. Delovanje svetlečih elementov na osnovi organskih polprevodnikov se v osnovi razlikuje od delovanja njihovih neorganskih dvojnikov zaradi razlik v načinu transporta nabojev. Poleg materiala samega pa predstavlja kontakt kovina - organski polprevodnik naslednji pomemben faktor pri obnašanju komponente.
Keywords: električne lastnosti; elektronski elementi; organski polprevodniki; prikazovalniki; struktura