An analysis of corruption in micro-enterprises - Tomašič, Mladen (Organizacija (Kranj), 2009)
Namen prispevka je predstavitev raziskovalnega dela v katerem preučujemo prisotnost korupcije pri poslovanju slovenskih mikro podjetij. Naša raziskava nadgrajuje raziskavo, ki smo jo opravili leta 2005 in primerja ugotovitve obeh raziskav. Naše ugotovitve želimo predstaviti strokovni javnosti v presojo in ji dati osnovo za nadaljnje delo. Pričakujemo, da bomo na tak način prispevali k oblikovanju novih usmeritev za pripravo nadaljnjih analiz, vzrokov in odpravo oziroma omejitev korupcije pri podjetniškem poslovanju. Opaznih raziskovanj, ki bi obravnavale podjetniško korupcijo v Sloveniji ni. Rezultati so potrdili temeljno hipotezo raziskave, da se je prisotnost korupcije v mikro podjetniškem okolju v primerjavi s predhodno raziskavo v zadnjih petih letih povečala.
Keywords: Slovenia; Slovenija; mala podjetja; družinska podjetja; korupcija; prevare