Micronecta poweri (Douglas & Scott) in Slovenia (Heteroptera: Corixidae) - Gogala, Andrej (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2009)
Micronecta poweri (Douglas & Scott, 1869), vrsta pritlikave veslavke, je bila najdena v potoku Višnjica pri Krki v preddinarskem območju Slovenije. To je prva zanesljiva najdba te vrste v Sloveniji.
Keywords: entomologija; favna; Heteroptera; Slovenia; Slovenija; zoogeografija