Kam z izločenim knjižničnim gradivom? - Kernel, Irena (Knjižnica, 1999)
Prispevek vsebuje izbor mnenj in priporočil iz slovenske strokovne literature o izločanju ter usmerjanju odpisanega knjižničnega gradiva, primer enoletnega odpisa slovenskih in ljubljanskih splošnoizobraževalnih knjižnic ter Knjižnice Otona Župančiča v Ljubljani in primerjavo z normativnimi določili o izločanju, da bi uvideli kolikšne količine knjižničnega gradiva bi morale matične knjižnice usmerjati kot darove naprej, predstavitev usmerjanja darov knjižničnega gradiva v druge knjižnice na primeru Knjižnice Otona Župančiča v Ljubljani.
Keywords: Splošnoizobraževalne knjižnice; Izločanje gradiva; Slovenia; Slovenija; knjižnični fondi