EDC, uporabniki in Internet - Petrovič, Miloš (Knjižnica, 1996)
Nove tehnologije in novi nosilci informacij so prinesli spremembe v knjižnico. Avtor na primeru Evropskega dokumentacijskega centra v Univerzitetni knjižnici Maribor govori o prednostih in omejitvah uporabe Interneta. Ugotavlja tudi potrebnost informacijskih specialistov.
Keywords: Univerzitetna knjižnica; Evropski dokumentacijski center; Maribor; Uporabniki; Informacijski centri; Dokumentacijski centri; informacijske mreže