Vloga bibliotekarja pri raziskovalnem delu v šoli - Bon, Milena (Knjižnica, 1999)
V referatu je prikazan potek celotne priprave dijakov na Gimnaziji Poljane za izdelavo raziskovalnih nalog in vloga bibliotekarja pri tej pripravi. Bibliotekar seznani dijake z vsebino mednarodnih standardov ISO, ki predpisujejo, kako naj bo pisna naloga oblikovana, sestavljena, kaj mora vsebovati. Opozori jih na citiranje, na navajanje virov in literature, na avtorske pravice. Seznani jih z iskanjem literature in informacij po različnihbazah podatkov (lokalni in vzajemni katalog, storitve na WWW,...).
Keywords: Šolske knjižnice; Dijaki; Raziskovalno delo