Maligni melanom v otroški dobi - Worret, Wolf-Ingo (Radiology and oncology (Ljubljana), 1999)
Maligni melanom je v otroški dobi zelo redka oblika malignega obolenja. Zanesljiva diagnoza pomeni izziv tako za kliniko kot za patohistologa. Čeprav oba postavita diagnozo melanom silno redko gre kljub vsemu nemalokrat v resnici za benigno pigmentno spremembo. Nekateri podatki in vprašanja v zvezi z melanomi v otroštvu so obravnavani v prispevku.
Keywords: Child; Diagnosis; diagnostika; melanom; Melanoma; Nevus, pigmented; onkologija; otroci; Skin neoplasms