Aplikativne možnosti geografije pri preučevanju pobočnih procesov - Komac, Blaž (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2002)
Objavljamo pregled slovenske geografske literature o pobočnih procesih, pišemoo geografskih metodah preučevanja pobočnih procesov in predlagamo uporabo "terenskega obrazca za opis gmotnega odnašanja 1.0". Z obrazcem pridobimo okrog 120 podatkov, ki nam pomagajo pri poenotenju in kvantifikaciji geografskega preučevanja pobočnih procesov.
Keywords: bibliografije; fizična geografija; geomorfologija; geomorphology; metodologija; physical geography; plazovi; Slovenia; Slovenija; zemeljski plazovi