Remarks on the thickness of Ksub{n, n, n} - Yang, Yan (Ars mathematica contemporanea, 2017)
Debelina ?$θ(G)$? grafa ?$G$? je minimalno število ravninskih podgrafov, v katere lahko dekomponiramo graf ?$G$?. V tem članku podamo novo zgornjo mejo za debelino polnih tridelnih grafov ?$K_{n, n, n} \; (n \ge 3)$?, pokažemo tudi, da je ?$θ(K_{n, n, n}) = \lceil \frac{n+1}{3}\rceil$?, ko je ?$n\equiv 3 \pmod{6}$?.
Keywords: debelina; grafi; polni tridelni graf