Predstavitev medicinskih virov na WWW - Rožić, Anamarija (Knjižnica, 1997)
Knjižničarji se srečujejo z vedno novimi izzivi, ki jih ponuja razvoj informacijskih tehnologij. Tudi v medicini je vse več informacijskih virov, ki zajemajo bibliografske, tekstovne baze ter razne priročnike in učbenike. Ti so dostopni na različnih računalniških medijih. Naloga knjižničarja je, da raziskovalcem, zdravstvenim delavcem in študentom digitalno knjižnico čim bolje predstavi, tako da se bodo seznanili z razpoložljivimi viri in med njimi izbrali za svoj problem najustreznejšega. Tako se je Centralna medicinskaknjižnica (CMK) odločila, da v okviru svoje domače strani poleg storitev nazorno predstavi vire dostopne preko lokalnega omrežja in lokalno ter tudi pomebnejše medicinske vire na Internetu.
Keywords: Medicina; medicine; World Wide Web; Informacijski viri; Internet