On few-class Q-polynomial association schemes: feasible parameters and nonexistence results - Gavrilyuk, Alexander (Ars mathematica contemporanea, 2021)
V članku predstavimo tabele dopustnih parametrov primitivnih ?$Q$?-polinomskih asociativnih shem s 3 razredi ter ?$Q$?-dvodelnih ?$Q$?-polinomskih asociativnih shem s 4 in 5 razredi (do 2800, 10000 oziroma 50000 vozlišč). Poleg tega za številne od teh odprtih primerov z analizo trojnih presečnih števil dokažemo neobstoj ustreznih asociativnih shem.
Keywords: asociativna shema; association scheme; distance-regular graph; dopustni parametri; feasible parameters; Q-polinomska lastnost; Q-polynomial; razdaljno regularen graf